Director

IXIA Director är en avancerad Network Packet Broker (NPB) för övervakning av switchar som styr och balanserar  trafik till anpassningsbara filter som gäller säkerhet, övervakning och hanteringsverktyg över nätverket. Att rikta särskilda typer av trafik till särskilda övervakningsverktyg ökar prestandan av dessa verktyg och ger dig möjlighet att fullt ut utnyttja de investeringar du gjort i dina verktyg.

Trafiken filtreras genom Director’s smarta filtreringsmotor TapFlow ™, som bygger på en mängd olika parametrar som protokoll typ, VLAN och adress eller port, nyttolast innehåll och andra pakethuvud information, samt ytterligare paket manipulation uppgifter såsom VLAN strippning och märkning som hjälpa kunderna att distribuera verktyg över nätverket. Director erbjuder aggregering och förnyelse av nätverkstrafik genom att utnyttja sin modulära design av 10 SFP-portar, upp till 4 XFP-portar och två Director Network moduler, som ger 10 seriekopplade enheter med upp till 380 användbara portar. Ytterligare funktioner inkluderar filter baserad lastbalansering, enkel hantering med CLI, Web UI och SNMP-hanteringsgränssnitt, central hantering av Indigo Pro, mediatyp modularitet och fjädrande anslutningar med hög tillgänglighet.

director-director-pro-web-ui

stack-dir-traffic1

Director aggregerar trafik från flera länkar inklusive flera protokoll aggregerade trafikströmmar och kan vidarebefordra till varje verktyg endast de data som den behöver hjälp av anpassningsbara filter. Director ger en-till-en, många-till-en, en-till-många och många-till-många-mappningar av nätverksförbindelser och Span-portar för att övervakningsverktyg. Även trafiken aggregeras från många källor, det ger Director en möjlighet att spåra källan till den vidarebefordrade trafiken både att tagga trafiken med inträngande portnummer och identifiera vilka filter den riktade trafik tar.

Detta gör det möjligt för organisationer att uppnå kostnadseffektivitet och effektivitet genom att maximera utnyttjandet av sina befintliga övervakningsverktyg.

Director har 2 uppsättningar nätverksmoduler och 4 in / ut-10G-portar, vilket ger maximal flexibilitet. Director erbjuder 2 typer av moduler. En kopparbaserad modul fungerar på 10/100/1000 i både Span portar och inline-versioner. Fibermodulen finns även som en Span-port version eller inline-version med alla fibermoduler som erbjuds i multi-mode och single-mode. Director ger totalt 4 10G-portar som kan användas antingen för att omdirigera 10G trafik till flera 1G övervakningsportar eller samla 1G trafik och skicka ut den till ett 10G övervakningsverktyg.

dnm_modules1

lb

Director kan aggregera trafik från flera nätverksförbindelser och last balansera trafiken till flera verktyg. Detta säkerställer att alla övervakningsverktyg utnyttjas på ett effektivt sätt för att maximera övervakningskapacitet på hela nätverket. Peak performance nätverk uppnås utan stora investeringar i ytterligare verktyg eller riskera överteckning. Lasten kan balanseras av IP-adress, port, protokoll, VLAN, och MAC-adress.

  • För utökad pålitlighet har IXIA’s Tappar flera strömkällor, vilket gör att Tappen automatiskt går över till kvarvarande källa om den ena faller bort.
  • Både nätverkstap och inkopplad utrustning är isolerade från nätverket. En tap behöver inget IP-nummer och förhindrar därför att nätverkstap och utrustning blir utsatta för attacker.

Vill du veta mer om Director?