• BiDi
  • Tap

BiDi (BiDirectional Optical) Network Tap

En Cisco BiDi-länk är designad med WDM dubbelriktad överföringsteknologi, vilket gör det möjligt att dubblera hastigheten i en Simplex fiberkabel, genom att man skickar och tar emot trafiken med olika våglängder. I en standard fiber SFP har du en port för RX och en för TX, men med en BiDi SFP har du sändare och mottagare i en och samma port. Tack vare olika våglängd på RX och RX signalen är det möjligt att överföra data över en Simplex fiberkabel.

 

BiDi-länkar gör det lite svårare om man vill monitorera sitt nät, då en standard fiberTap inte klarar av att hantera BiDi-signaler. För att klara av att monitorera BiDi-länkar, som används av t.ex. Cisco´s Nexusfamilj, behövs specifika BiDi-tappar.

Vi har dessa BiDi-tappar i vårt sortiment!

Kontakta NordicLAN för mer information!